مراحل اجرای نمای ساختمان

نکات و مراحل اجرای نما در ساختمان + اجرای نمای سیمانی

با اتمام سفت کاری یک ساختمان ،نوبت به مرحله اجرای نما برای آن می رسد. اجرای نما در هر کدام از نماها با متریال های متفاوت مانند چوب ، آجر ، سنگ ، سرامیک ، کامپوزیت ، شیشه ، سیمان و… مزایا و معایب متفاوتی در ساختمان ایجاد می کند. اما نکته بسیار مهمی که در اجرای تمامی این مصالح و مواد باید مورد توجه قرار گیرد ، کیفیت مصالح مصرفی است.

در حالت کلی اجرای نمای ساختمان در چندین مرحله متفاوت صورت می گیرد که شامل طراحی نما ، زیر سازی نمای ساختمان و اجرای نما است.

اجرای نمای ساختمان

در مرحله اجرای نمای ساختمان سازنده تصمیم می گیرد که از چه متریال و با چه چشم اندازی برای نمای ساختمان استفاده کند. مثلا همانطور که از نامش مشخص است از سیمان و به خصوص سیمان سفید برای اجرای نمای سیمانی استفاده می شود. داشتن خلاقیت و انتخاب طرح زیبا ، کاربردی و چشم نواز نمای خاص و متفاوتی ایجاد می کند.

نوع معماری شهر و مشخصات یک ساختمان در انتخاب طراحی نمای ساختمان تاثیرگذار هستند. بعد از بررسی تمامی این موارد و برآورد هزینه و شناخت نمونه بهتر ، نمای ساختمان طرح ریزی می شود.

نکته جالب توجه دیگر این که با اجرای یک نمای زیبا و با کیفیت ارزش ساختمان نیز افزایش پیدا می کند. در کنار توجه به زیبایی و کیفیت باید به میزان هزینه تمام شده نیز دقت کرد.

طراحی نمای ساختمان بر عهده مهندس معمار قرار دارد. از جمله عوامل تاثیرگذار در طراحی نما می توان به معماری ساختمان، معماری شهر، مشخصات ساختمان و میزان هزینه اشاره کرد. مهندس معمار طبق تجربیات خود و باتوجه به سلیقه صاحب ملک و هزینه مصرفی آن برای اجرای نما شروه به طراحی مناسب نما برای اجرای نما ساختمان می کند.

مشاهده مقاله طراحی نما و اجرا با گروه پیمانکاری نمای کیان نما

زیر سازی یا شاسی کشی نمای ساختمان

یکی از مهم ترین مراحل کار شاسی کشی یا زیر سازی نمای ساختمان است. شاسی کشی از چندین مرحله متفاوت تشکیل می شود. در ادامه مراحل مختلف زیر سازی نمای ساختمان را بررسی می کنیم.

انتخاب مصالح و پروفیل برای زیرسازی نمای ساختمان

 در گام ابتدایی باید مصالح مورد نیاز برای کار انتخاب شوند. هر کدام از مصالحی که برای نماکاری انتخاب می شوند ، پروفیل زیرسازی متفاوتی دارند. به عبارت دیگر جنس پروفیل با توجه به جنس متریال نما و نوع طراحی آن انتخاب می شود.

 برای سیمانکاری نمای ساختمان یا اجرای نمای سیمانی و نمای سنگی از پروفیل نبشی استفاده می شود؛ در حالی که این پروفیل برای نمای چوبی اصلا مناسب و صحیح نیست. در انتخاب پروفیل باید از متریال با کیفیت ، مقاوم و با استحکام انتخاب شود.

یک ساختمان و مصالح آن شرایط آب و هوای متفاوتی را در طول سال تجربه می کنند. در صورتی که پروفیل دچار زنگ زدگی شود ، مقاومت نما به میزان زیادی کاهش پیدا می کند. به همین علت با استفاده از مواد ضد زنگ می توان مقاومت پروفیل نما را در برابر مواردی مانند پوسیدگی ، زنگ و خوردگی بالا برد.

مشاهده مقاله نماکاری ساختمان جهت اطلاعات بیشتر

نبشی کشی

 در این مرحله مهندس طراح تمامی اطلاعات مربوط به پروفیل های مورد نیاز ، مشخصات مقاطع شامل ابعاد و ضخامت مقاطع ، ابعاد و نوع جوش و محل اتصالات شاسی کشی را روی نقشه مشخص می کند.

نبشی کشی در اجرای نمای ساختتمان

ریسمان کشی

در این مرحله تمامی برجستگی ها و فرورفتگی ها روی نما مشخص و تراز می شود. اگر این موارد با کمک شاقول و تراز بررسی نشود ، ممکن است زیرسازی نمای ساختمان با اشکالاتی روبرو شود. در این صورت موجب دوباره کاری و تحمیل هزینه بر سازنده خواهد بود.

اجرای زیرسازی

 بعد از گذراندن مراحل قبل با کمک نقشه و پروفیل های تهیه شده ، زیرسازی اجرا می شود. پروفیل ها به شکل عمودی و افقی جوش داده می شوند و کار پیش می رود. در این مرحله مصالح و مواد مختلفی در روند کار استفاده می شود. همچنین پروفیل ها باید جوشکاری شوند و از نظر اتصال و استحکام کاملا بررسی شود.

زیرسازی نماهای مختلف

در هر کدام از نماهای چوبی ، سنگی ، سیمانی ، کامپوزیت و…. نحوه زیرسازی متفاوت است. به طور مثال در نماهای چوبی برای زیرسازی نمای ساختمان از دو روش فلزی و سیمانی استفاده می شو. در روش فلزی پروفیل های قوطی با فاصله نیم متری عمود بر هم نصب می شوند.

در مقاله نماکاری ساختمان و انواع مختلف آن توضیحاتی در رابطه با انواع نماهای ساختمان شرح داده ایم

اجرای نما ساختمان

در این مرحله با توجه به اینکه قرار است چه مصالحی برای نماز به کار رود ، نوع اتصال متفاوت است. به عبارت دیگر بر حسب اینکه سنگ ، چوب ، سیمان ، بتن ، شیشه و یا … برای نما به کار می رود ، اتصال آن به شاسی کشی فرق دارد.

نکات و مراحل اجرای نما در ساختمان + اجرای نمای سیمانی 1

 به طور مثال برای اتصال نمای شیشه به زیرسازی از آداپتور استفاده می شود. اتصال سنگ با کمک ملات انجام می شود و در نمای کامپوزیت با کمک پیچ و مهره شاسی کشی متصل می شود.

برخی از نکات اجرای نما

در ادامه به برخی از نکات اجرایی در نمای ساختمان اشاره خواهیم کرد.

  1. تراز کردن زیر کار بصورت صحیح و با دقت بالا
  2. استفاده از سنگ‌های هم‌رنگ و بدون رگه
  3. ریختن دوغاب پشت سنگ‌ها با صبر و حوصله
  4. عدم استفاده از تکه‌های آجر در پشت سنگ‌ها همراه با دوغاب
  5. کنترل سطح کار با یک شمشه آلومینیومی پس از نصب هر سنگ با سنگ‌های مجاور
  6. استفاده از عینک ایمنی و ماسک هنگام برش سنگ‌ها
  7. شستن پشت سنگ‌ها‌ قبل از نصب و عاری نمودن پشت آن‌ها از هرگونه گرد و غبار
  8. اسکوپ کردن سنگ‌ها با میخ و سیم قبل از نصب در جای خود

انواع اجرای نمای سیمانی

اجرای نمای سیمان شسته

نمای شسته سیمانی یکی از متدهای اجرای نمای سیمانی از ترکیب کردن سنگدانه های رنگی، پودر سنگ، سیمان سفید یا سیمان سیاه و انواع رنگ های معدنی ساخته می شود و به صورت اندود و پوشش روی سفت کاری ساختمان پیاده سازی می شود.

نکات و مراحل اجرای نما در ساختمان + اجرای نمای سیمانی 2

اجرای نمای ساختمان با سیمان رنگی

اجرای نمای ساختمان با سیمان رنگی از انواع متداول نماکاری ساختمان به شمار می رود و روشی مقرون به صرفه است.

نمای ساختمان با سیمان رنگی چیست؟

علاوه بر زیبایی و جلوه ای طبیعی که به نما می بخشد، در برابر تغییرات جوی و نوسانات دما و رطوبت و بارندگی مقاومت بسیار بالایی دارد.
رنگ بندی این نما آسان بوده و می توان از رنگ های موردنظر به صورت ترکیبی برای طراحی نمای سیمانی استفاده نمود. معمولا در اجرای نمای سیمانی شسته از قالب های به شکل مربع، مستطیل یا لوزی استفاده می کنند.

نمای ساختمان با سیمان رنگی، یک روش کاربردی و مقرون به صرفه برای پوشش دادن سطوح بتنی و پایه‌های دیگر است. این روش به دلیل دوام و مقاومت بالا در برابر عوامل آب و هوایی، ترکیدگی و خوردگی، بسیار محبوب است.

نحوه اجرای نمای ساختمان با سیمان رنگی

برای اجرای نمای ساختمان با سیمان رنگی، ابتدا سطح پایه باید به صورت کامل تمیز شود و برای جلوگیری از نفوذ رطوبت، با پوشش دهی اولیه از ماده خاصی پوشیده شود. سپس سیمان رنگی با آب مخلوط و بر روی سطح پایه اعمال می‌شود. برای حفظ زیبایی نما، می‌توان از قالب‌های مخصوصی نیز استفاده کرد.

در ادامه، با استفاده از ابزارهای مختلف، مانند تراشکاری و برش، نمای ساختمان مورد نظر به شکل‌های مختلفی قطعه‌بندی می‌شود. سپس، این قطعات با دقت بالا و به کمک چسب مناسب به سطح پایه اعمال می‌شوند.

در نهایت، با اعمال پوشش فینیش با رنگ و بافت مورد نظر، نمای ساختمان با سیمان رنگی به ظاهری زیبا و ماندگار تبدیل می‌شود.

اجرای نمای سیمان سفید مدرن

اجرای نمای سیمان سفید مدرن نیز یکی از روشهای اجرای نما در ساختمانهاست.

نکات و مراحل اجرای نما در ساختمان + اجرای نمای سیمانی 3

نمای سیمان سفید مدرن به دلیل زیبایی، مقاومت در برابر حرارت و شستشو، مقاومت در برابر رطوبت و آب، هزینه کمتر نسبت به سایر پوشش‌های خارجی و مقاومت در برابر خوردگی شیمیایی بسیار محبوب است.

نحوه اجرای نمای سیمان سفید مدرن

برای اجرای نمای سیمان سفید مدرن، ابتدا باید سطح دیوار را تمیز کرده و از هر نوع گرد و غبار و روغنی‌های موجود روی سطح دیوار خودداری کرد.

سپس با استفاده از یک لایه پایه‌ای افزودنی، سطح دیوار را آماده سازی کنید. سپس با استفاده از یک تراشه سیمان و آب، لایه نهایی را بر روی دیوار اعمال کنید.

بعد از نصب تراشه‌های سیمان، بهتر است با استفاده از یک اسپری آب، سطح دیوار را مرطوب کرده و سپس یک لایه از ماده نفوذ پذیر را بر روی تراشه‌های سیمان اعمال کنید.

در نهایت، با استفاده از یک نرم‌کننده و یک قیچی برای برش تراشه‌های سیمان، شکل نهایی نمای سیمان سفید خود را به دست آورید.

اجرای نمای تگرگی و ماهوتی

این نوع از نمای سیمانی پوششی به ضخامت ۲ سانتی متر است که از ملات سیمان، پودر سنگ و خاک سنگ تشکیل شده و با استفاده از دستگاه دوغاب پاش روی نمای تخته ماله ای پاشیده می شود.

در اجرای نمای سیمانی تگرگی از مصالح درشت دانه استفاده می شود و دارای نا همواری های زیادی است. اما در نمای سیمانی ماهوتی نا همواری های کمتر است و از مصالح ریز دانه استفاده می شود.

اجرای نمای سیمانی تخته ماله

نمای سیمانی تخته ماله از دو لایه آستر و تخته ماله تشکیل شده است که ضخامت لایه آستر ۲ سانتی متر می باشد و با ملات ماسه و سیمان روی دیوار بلوک سیمانی یا آجری گری پیاده سازی می شود. سپس لایه دوم که با ترکیب ماسه، پودر سنگ، خاک سنگ و سیمان به ضخامت ۵/۰ ساخته شده است، به وسیله تخته ماله روی آستر کشیده می شود.

اجرای نمای تیشه ای

نمای سیمانی تیشه ای از دو لایه تشکیل می شود. لایه اول آستری به ضخامت ۲ سانتی متر است که با ملات ماسه و سیمان سفید یا رنگی ساخته شده و بر روی آن لایه ای از ملات موزائیک به ضخامت ۵/۱ سانتی متر کشیده می شود. لایه دوم دارای بندهایی است که با شیشه پر شده و ماله کشیده می شود و پس خشک شدن، سطح آن را با تیشه های مخصوص تیشه داری می کنند.

اجرای نمای رومی سیمانی

نمای رومی یکی از لوکس ترین نماهای ساختمان به شمار می آید، زیرا از نماهای دیگر پیچیده تر است و برای طراحی و اجرای آن از مصالح گران قیمت استفاده می شود اما می توان برای کاهش هزینه ها بجای استفاده از سنگ از سیمان سفید استفاده نمود.

نمای رومی سیمانی به دلیل کاهش قابل توجه هزینه ها توسط بسیاری از کارفرمایان مورد استفاده قرار می گیرد.

اجرای نمای سیمانی آبساب

این نما نیز مانند نمای سیمانی چکشی از لایه آستری که از سیمان سفید یا رنگی و ماسه تشکیل شده و لایه ملات موزائیک ساخته می شود اما روش پرداخت آن متفاوت است و به این صورت می باشد که ابتدا قبل از خشک شدن مصالح سطح آن ها را با آب خیس می نمایند و تا پیدا شدن مصالح سنگی، سطح کار را با برس مورد سایش قرار می دهند.

اجرای نمای خراشی

برای اجرای نمای سیمانی خراشی پس از پیاده سازی لایه آستر با ملات ماسه و سیمان و لایه تخته ماله با ملات ماسه، پودر سنگ، خاک سنگ و سیمان، مقدار کمی مصالح سنگی به ضخامت ۲ میلیمتر روی سطح کار مالیده و روی آن را با استفاده از ماله مخصوص خراش هایی ایجاد می کنند.

نمای خراشی یکی از روش‌های معمول برای پوشاندن دیوارهای خارجی ساختمان است. برای اجرای نمای خراشی، ابتدا باید سطح دیوار را تمیز کرده و از هر نوع گرد و غبار و روغنی‌های موجود روی سطح دیوار خودداری کرد.

سپس با استفاده از یک لایه پایه‌ای افزودنی، سطح دیوار را آماده سازی کنید.

مراحل اجرای نمای خراشی

برای اجرای نمای خراشی، مراحل زیر را باید انجام داد:

  1. پاک کردن سطح دیوار: ابتدا باید سطح دیوار را تمیز کرده و از هر نوع گرد و غبار و روغنی‌های موجود روی سطح دیوار خودداری کنید.
  2. نصب پایه‌ای: با استفاده از یک لایه پایه‌ای افزودنی، سطح دیوار را آماده سازی کنید که به عنوان پایه‌ای برای نصب خراشی استفاده می‌شود.
  3. اعمال خراشی: با استفاده از یک افزودنی خراشی، مانند پودر سیمان خراشی، سطح دیوار را پوشانید و با استفاده از ابزار خراشی مناسب، نظیر سنگ خراش یا ماشین خراش، شروع به خراشیدن سطح دیوار کنید.
  4. تمیز کردن و ظاهر دهی: پس از خراشیدن، با استفاده از یک برس مخصوص، سطح دیوار را تمیز کنید و نواقص را رفع کنید. در این مرحله، شما می‌توانید با استفاده از رنگ‌های مختلف، به خراشی‌های خود زیبایی و جذابیت بیشتری ببخشید.
  5. پوشش محافظ: در نهایت، برای محافظت از نمای خراشی، می‌توانید از یک پوشش محافظ استفاده کنید، که به عنوان یک لایه نهایی بر روی خراشی‌ها اعمال می‌شود و سطح را در برابر شرایط مختلف آب و هوایی و فرسایش محافظت می‌کند.

اجرای نمای سیمانی طرحدار

سیمانکاری طرح دار یکی از روش‌هایی است که برای تزئین سطوح مختلف از جمله دیوارها، سقف‌ها و کف‌ها استفاده می‌شود. در این روش، با استفاده از قالب‌های مختلف، الگوهایی روی سطح اعمال می‌شود و سپس با استفاده از موادی همچون سیمان، ماسه و آب، سطح به شکل طرح دار تزئین می‌شود.

مطالعه توضیحات بیشتر سیمانکاری طرح دار در انواع مختلف

یکی از روشهای اجرای نمای سیمانی طرح دار که توسط گروه سیمانکاری کیان نما به نحو احسن انجام می گردد سیمانکاری طرح چرم می باشد.

اجرای-طرح-چرم-با-سیمان-کیان-نما

اجرای حرفه ای نما در انواع نماهای سیمانی با گروه سیمانکاری کیان نما

هموطنان عزیز جهت مشاوره و سفارش اجرای حرفه ای نما انواع نمای سیمانی اعم از نمای مدرن، کلاسیک، نئو کلاسیک، شسته، آبساب و … توسط گروه نماکاری کیان نما با شماره های زیر می توانید به طور مستقیم با ما در تماس باشید.

شماره های تماس:

۰۹۱۲۹۴۰۴۰۵۴- ۰۹۱۲۴۳۸۷۶۶۵


محمد رضازاده اسبفروشانی

درباره محمد رضا زاده اسبفروشانی
محمد رضا زاده اسبفروشانی هستم. مدیر سایت کیان نما. سابقه اجرای انواع نماهای سیمانی نظیر نماهای رومی، کلاسیک و مدرن، شسته، انواع طرح های برش سیمانی، طرح سنگ، چوب، آلاچیق و آبشار و کلیه طرح های مربوط به سیمان را دارم.


اجرای نمای شسته نمای رومی نماکاری نمای مدرن سیمانی ساختمان قیمت نمای سیمانی نماکاری سیمانی کلاسیک نمای کلاسیک سیمانکاری نمای ساختمان اجرای نمای سیمانی

لطفا دیدگاه خود را وارد نمایید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز با * علامت‌گذاری شده‌اند

0 دیدگاه