نمای-نئو-کلاسیک

نمای نئوکلاسیک و تفاوت آن با نمای کلاسیک

نمای نئوکلاسیک ارتباط مستقیمی با سبک کلاسیک دارد و در واقع از دل معماری کلاسیک بیرون آمده است و ویژگی های اصلی این سبک را در خود دارد. نمای کلاسیک و نئوکلاسیک در عین داشتن ویژگی‌های مشابه، از تفاوت‌های بی‌شماری نیز برخوردارند.

نمای نئوکلاسیک چیست؟

 نمای نئو کلاسیک سبکی بین طراحی نمای کلاسیک با طراحی نمای مدرن است. نمای نئوکلاسیک، نقطه مقابل ساختار تجملاتی و نمایش جلال و جبروت سبک کلاسیک است.

در این سبک طراحی ساختمان از ارزش های سبک کلاسیک به شکلی جدید و مدرن استفاده می شود.

برای طراحی این سبک نما می‌توان از متریال‌های سنتی و مدرن از جمله چوب، شیشه، آجر، بتن، فولاد و … استفاده کرد و بر خلاف نمای رومی، محدود به چهارچوب‌های سنتی انتخاب مصالح نیست. این امر باعث تنوع بخشی به طرح‌های نئو کلاسیک می‌شود.

در واقع نمای نئوکلاسیک دارای خصوصیات زیر است:

  • سادگی و ظرافت در نمای ساختمان
  • سردرهای بزرگ و زیبا
  • عدم استفاده از برج و گنبد
  • استفاده از ستون های بلند در ورودی
  • استفاده از شکل‌های هندسی به شیوه یونانی در طراحی دیوارها
  • قرار دادن برجسته­­‌کاری‌ها درون قاب‌های زینتی
  • همخوانی و توازن درب‌ها و پنجره‌­ها
  • پوست‌ه­ای مدرن با سبکی کلاسیک
  • همسویی با تقارن و نظم
  • استفاده از اشکال هندسی به روشی ساده
  • امکان استفاده از محصول به صورت جداگانه یا همراه با مواد دیگر

نمای نئوکلاسیک

نمای نئوکلاسیک یک سبک معماری است که در قرن ۱۹ میلادی در اروپا و آمریکا شکل گرفت. این سبک در واقع یک بازتاب از دوره هنری یونان باستان و روم باستان است که به صورت بازسازی شده در قالب ساختمان‌های جدید بیان می‌شود.

نمای نئوکلاسیک با استفاده از فرم‌های هنری ساده و خطوط روشن، تأکید بر تقارن و تعادل، استفاده از ستون‌ها و پایه‌های بلند، استفاده از اجزای دکوراتیو مینیمال و طرح‌های هندسی منظم، معمولاً در ساختمان‌های عمومی مانند دانشگاه‌ها، موزه‌ها و دفاتر دولتی به کار می‌رود.

نمای نئوکلاسیک آپارتمان چیست؟

طراحی نمای نئوکلاسیک آپارتمان از پرطرفدارترین کاربردهای معماری نئوکلاسیک می باشد.

نمای نئوکلاسیک آپارتمان، یک نمونه از ساختمان‌های نئوکلاسیک است که در قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ میلادی در شهرهای اروپایی و آمریکا رواج داشت. این ساختمان‌ها به دلیل زیبایی طراحی، استفاده از فرم‌های هندسی منظم، تقارن و تعادل، خطوط روشن، ستون‌های بلند و پایه‌های مجوف شناخته می‌شوند.

در نمای نئوکلاسیک آپارتمان، معمولاً از ستون‌های دور و برگردانده استفاده می‌شود که به آن “ستون کورینثی” معروف است. همچنین، در طراحی نمای نئوکلاسیک آپارتمان، از دکوراسیون مناسبی نیز استفاده می‌شود.

برای مثال، تزئینات حجمی از جمله ستون‌ها و پایه‌های مجوف، تزئینات سطحی از جمله تراشکاری‌های روی سطح دیوارها و فریزها، استفاده از عناصر نورپردازی مانند لامپ‌های گردونه‌ای و کریستالی و استفاده از مواد ساختمانی زیبا مانند سنگ، سرامیک و شیشه به کار گرفته می‌شود.

نمای نئوکلاسیک آپارتمان به دلیل طراحی زیبا و منحصر به فرد، بیشتر در شهرهای با تاریخچه و فرهنگ قدیمی مانند شهرهای اروپایی و شهرهایی که هنوز با ساختمان‌های تاریخی خود مشهورند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از جمله ویژگی های این سبک از معماری روی آپارتمان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از مصالح سنگ، چوب و سیمان
  • ترتیب و تقارن فرم های طراحی
  • استفاده از رنگ های خنثی در پیش زمینه (سفید، کرم و شیری)
  • استفاده از عناصر سنگ، سیمان و گچ (تندیس، قرنیز، ستون و …).
  • استفاده از طرح های چهارخانه و راه راه

در صورت تمایل می توانید مقاله اجرای سر ستون برشی با سیمان را مطالعه بفرمایید.

نمای نئوکلاسیک ویلا چیست؟

واژه “نئو” به معنای تازه و نو می باشد. نمای نئوکلاسیک در ویلا، نمایی است که طبق استانداردهای طراحی کلاسیک اما به شکل امروزی طراحی شده است. این سبک از طراحی مورد پسند کارفرمایان و طراحان قرار دارد و عامه پسند ترین سبک از طراحی نمای ویلا محسوب می شود.

تفاوت نمای نئوکلاسیک و نمای کلاسیک ساختمان

در طراحی نمای نئوکلاسیک شکل ظاهری بسیار به طراحی کلاسیک شباهت دارد، اما مصالح استفاده شده در طراحی نما لزوما مصالح کلاسیک نیستند و با بهره گیری از مصالح مدرن مانند چوب، آجر و سنگ، نمای نئوکلاسیک ساختمان شکل می­‌گیرد. طراحی نمای نئوکلاسیک، شکوه و جلوه­‌ی کلاسیک را به شکلی ساده نشان می­‌دهد.

 در نمای نئوکلاسیک استفاده از وسایل پرزرق و برق و لوازم غیر ضروری جایگاهی ندارد. در این طراحی فقط وسایل مورد نیاز به کار گرفته می شود و وسعت فضا بیشتر جلوه گر خواهد شد.

در صورت تمایل می توانید مقاله تفاوت نمای مدرن و کلاسیک را مطالعه بفرمایید.

در طراحی نمای نئوکلاسیک از سمبل­‌های مشخص سبک کلاسیک بهره گرفته می­شود، اما از تزئینات مرسوم سبک کلاسیک خبری نیست. استفاده از تقارن در طراحی نمای نئوکلاسیک، سکون، ثبات و آرامش را به همراه دارد. همچنین استفاده از رنگ‌های روشن در طراحی نمای نئوکلاسیک، القا کننده سرزندگی و شادابی است.

سبک کلاسیک سبک منحصر به فرد و اصلی در نظر گرفته می شود، بنابراین این سبک طراحی الهام بخش بسیاری از سبک های مدرن مانند سبک نئوکلاسیک است. از جمله سوالاتی که می تواند ذهن بسیاری از کارفرمایان و صاحبان املاک را به خود مشغول کند، می توان به تفاوت نمای کلاسیک و نئوکلاسیک اشاره کرد.

مهم ترین تفاوت نمای سبک نئوکلاسیک و بازسازی نما کلاسیک مفهوم طراحی آن است، در واقع سبک کلاسیک از طراحی پیچیده تری نسبت به سبک کلاسیک جدید برخوردار است، بنابراین می توان گفت سبک کلاسیک جدید نمونه ای مدرن از کلاسیک است.

یکی از تفاوت های بارز سبک نئوکلاسیک و کلاسیک نحوه استفاده از متریال است، بیشتر مصالح به کار رفته در سبک کلاسیک مصالح سنگی است، در حالی که در سبک نئوکلاسیک (مخصوصاً در دید نئوکلاسیک) امکان استفاده از همه چیز وجود دارد. در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

یکی از تفاوت های بارز سبک نئوکلاسیک و کلاسیک نحوه استفاده از متریال است، بیشتر مصالح به کار رفته در سبک کلاسیک مصالح سنگی است، در حالی که در سبک نئوکلاسیک (مخصوصاً در دید نئوکلاسیک) امکان استفاده از همه چیز وجود دارد. در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

نمای نئوکلاسیک و تفاوت آن با نمای کلاسیک 1

هزینه طراحی نما نئوکلاسیک ساختمان

هزینه طراحی نمای نئوکلاسیک ساختمان ارتباط مستقیم با عوامل زیر دارد:

  • مساحت سطح مورد نظر جهت طراحی
  • شرایط جغرافیایی و اقلیمی محل
  • تعداد طبقات

به طور کاملتر بخواهیم بگوییم قیمت اجرای نمای نئوکلاسیک ساختمان به عوامل متعدد زیر بستگی دارد:

  • متراژ نمای ساختمان
  • نوع متریال: در سبک نئوکلاسیک می توانید از متریال های ارزان قیمت تر همچون چوب، آجر و فولاد نیز استفاده کنید. ایجاد تنوع در متریال موجب کاهش هزینه اجرا و طراحی نما نئوکلاسیک می شود.
  • تعداد طبقات
  • جنس المان ها: در صورت استفاده از المان های تزئینی، قیمت متریال مصرفی آنان نیز به هزینه های اجرای نما اضافه می شود.
  • نیروی کار: اجرای ساختمان های چند طبقه، نیاز به نیروی کار بیشتری خواهد داشت.
  • نوع نمای نئوکلاسیک: هرچقدر نمای ساختمان شما به سبک کلاسیک نزدیکتر باشد، هزینه طراحی و اجرای آن بیشتر خواهد بود. به طور عکس قرابت نما به سبک مدرن، موجب کاهش هزینه ها می شود.

همچنین با توجه به شرایط اقتصادی موجود و عدم ثبات قیمت ها و با توجه به اینکه بخش عمده هزینه ها در تهیه مصالح و اجرا آن می باشد، ما در گروه نماکاری کیان نما شما طرح هایی را پیشنهاد می دهیم که از هر نظر اقتصادی و بهینه باشند.

مشاوره و سفارش نمای نئوکلاسیک ساختمان

ما در گروه نماکاری کیان نما، مجری بسیاری از پروژه های کلاسیک، نئوکلاسیک و مدرن و روشهای مختلف سیمانکاری نمای ساختمان و انواع ویلا است. هر نما با توجه به کاربری ساختمان طراحی می شود و ساختمان های اداری-تجاری، مسکونی، ویلایی، هتل آپارتمان و اقامتی نمای متفاوتی با یکدیگر دارند.

شماره های تماس:

۰۹۱۲۹۴۰۴۰۵۴

۰۹۱۲۴۳۸۷۶۶۵


محمد رضازاده اسبفروشانی

درباره محمد رضا زاده اسبفروشانی
محمد رضا زاده اسبفروشانی هستم. مدیر سایت کیان نما. سابقه اجرای انواع نماهای سیمانی نظیر نماهای رومی، کلاسیک و مدرن، شسته، انواع طرح های برش سیمانی، طرح سنگ، چوب، آلاچیق و آبشار و کلیه طرح های مربوط به سیمان را دارم.


اجرای نمای شسته نمای رومی نماکاری نمای مدرن سیمانی ساختمان قیمت نمای سیمانی نماکاری سیمانی کلاسیک نمای کلاسیک سیمانکاری نمای ساختمان اجرای نمای سیمانی

لطفا دیدگاه خود را وارد نمایید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز با * علامت‌گذاری شده‌اند

0 دیدگاه