نمای رومی سیمانی از معرفی تا اجرا
در ادامه به بررسی نمای رومی سیمانی و ویژگی های آن و نیز مزایا و معایب نمای رومی سیمانی می پردازیم. در انتها نیز به نحوه اجرای نمای رومی سیمانی و البته اجرای آن در تهران اشاره ای خواهیم کرد.
نمای رومی یکی از لوکس ترین نماهای ساختمان و سیمانکاری نمای ساختمان به شمار می آید، زیرا از نماهای دیگر پیچیده تر است و برای طراحی و اجرای آن از مصالح گران قیمت استفاده می شود اما می توان برای کاهش هزینه ها بجای استفاده از سنگ از سیمان سفید استفاده نمود.
جهت دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت نمای رومی سیمانی و همچنین سایر انواع نماهای سیمانی نظیر نماهای کلاسیک و مدرن، شسته، انواع طرح های برش سیمانی، طرح سنگ، چوب، آلاچیق و آبشار و کلیه طرح های مربوط به سیمان تماس بگیرید. (۰۹۱۲۹۴۰۴۰۵۴ – ۰۹۱۲۴۳۸۷۶۶۵)
نمای رومی سیمانی در مقایسه با نمای رومی
در نمای رومی سیمانی به جای سنگ از سیمان سفید استفاده می شود. امروزه اجرای نمای کلاسیک در بسیاری از ساختمان ها مخصوصا ساختمان های مسکونی رونق گرفته است. به دلیل گران بودن سنگ و احتمال سقوط سنگ از نمای رومی سنگی ، اجرای طرح رومی با سیمان سفید جایگزین شده است.
هرچند که در اجرای نمای رومی سیمانی به دلیل استفاده از سیمان سفید ، مقاومت در برابر آسیب ها بالا می باشد، اما به دلیل نوع بافت نهایی و رنگ سفید ، معمولا هر چند سال یکبار نیاز به رنگ آمیزی و یا تعمیر خواهد داشت. نمای رومی سیمانی کیفیت و ماندگاری نمای رومی سنگی را نخواهد داشت.
نمای رومی سیمانی زیبایی نمای رومی سنگی را ندارد اما به دلیل کاهش قابل توجه هزینه ها توسط بسیاری از کارفرمایان مورد استفاده قرار می گیرد.
نمای رومی سیمانی معمولا برای چه ساختمان های مورد استفاده قرار می گیرد؟
طراحی نمای سیمانی رومی اغلب برای ویلاهای یک تا دو طبقه انجام می شود اما می توان برای ساختمان های چند طبقه نیز از نمای رومی سیمانی استفاده نمود.
ویژگی های نمای رومی سیمانی
در نمای رومی سیمانی ، از آب، سیمان سفید و پودر سنگ استفاده می شود.
همان طور که قبلا ذکر شد، در نمای سنگی رومی احتمال سقوط قطعات سنگی وجود دارد ولی در نمای سیمانی رومی این خطر وجود ندارد. از این رو استفاده از نمای سیمان رومی در مناطق لرزه خیز مناسب است. نمای سیمانی رومی برای نماکاری در مناطق معتدل و خشک پیشنهاد می شود.
به دلیل ضعف سیمان در برابر رطوبت، در اجرای نمای رومی سیمانی مانند سایر نماهای سیمانی اندودی، باید نزدیک سطح زمین از سنگ ازاره استفاده کرد. سنگ ازاره به سنگی گفته می شود که برای جلوگیری از نفوذ رطوبت و آسیب دیوار، تا ارتفاع معینی از سطح زمین، در دیوار به کار برده می شود. این ارتفاع ، بستگی به شرایط اقلیمی منطقه دارد.
برای جلوگیری از جذب آب و تغییر رنگ نمای سیمانی ، از مواد نانو آب گریز یا نانو ضد آب، استفاده می شود. به این منظور، مواد مورد نظر را بر روی سطح می پاشند و یا با قلم مو بر روی سطح اعمال می کنند.
علت استفاده از سیمان سفید در نمای رومی سیمانی
سیمان سفید به دلیل ریزدانه بودن و ترکیبات آن، مقاومت بالاتری از سیمان خاکستری دارد که مناسب شرایط آب و هوایی متفاوت و دشوار می باشد. سیمان سفید نما ، فرم پذیری بالایی نسبت به سیمان معمولی دارد که باعث شده در نمای رومی سیمانی و تولید حجم ها و تندیس های نمای رومی کاربرد داشته باشد.
مزایای نما رومی سیمانی
- قیمت مناسبتر در مقایسه با نمای رومی سنگی
- مقاوم در برابر گرما و سرما
- ظاهری منظم و یکپارچه
- ثبات رنگ در برابر نورخورشید
- فرم پذیری بالای سیمان
معایب نمای رومی سیمانی
- وزن بالا به دلیل استفاده از حجم زیادی از سیمان، مخصوصا در قسمت های حجمی و سرستون ها
- جذب آلودگی محیط و تغییر رنگ
- نامناسب برای مناطق مرطوب
- عایق ضعیف در برابر گرما
- ایجاد ترک در سطح نما به مرور زمان
اجرای نمای رومی سیمانی
در نمای رومی سیمانی ، همان طور که از نام آن پیداست به جای سنگ از سیمان سفید استفاده می شود. در اجرای نمای رومی سیمانی قبل از هرچیزی باید شاسی کشی توسط توری رابیتس (اجرای زیرسازی مناسب و استاندارد تاثیر بسیار زیادی در زیبایی نهایی سطح نما دارد. به همین دلیل از مهم ترین بخش های اجرای نمای رومی سیمانی، زیرسازی نمودن نما است) انجام شود .
پس از بستن رابیتس ها باید به طور کامل و محکم آن ها را جوشکاری کرد. پس از جوشکاری رابیتس ها باید سطح نما را کروم بندی نمود. این کروم بندی ها باید به صورت طولی و ارتفاعی تمامی سطح نما را پوشش دهد. پس از آنکه تمام سطح نما کروم بندی شد، باید فاصله میان کروم بندی ها را با استفاده از ملات سیمان پر نمود.
نکته قابل توجه در این مرحله این است که، در صورت استفاده از ماسه نامرغوب در تهیه ملات سیمان، امکان جدا شدن ملات از سطح نما وجود خواهد داشت.
کیفیت ملات ساخته شده برای این مرحله از جمله نکات مهمی است که درصورت بی دقتی می تواند احتمال کنده شدن ملات از دیوار را افزایش دهد . بنابراین از کاربرد ماسه با دانه بندی نامناسب ، سیمان بی کیفیت و استفاده از سیمان به مقدار کم و نوع نا مرغوب ، اجتناب ورزید . به این ترتیب زیرسازی اولیه به پایان رسیده و نوبت به اندودسیمانی می رسد.
نکات مهمی در اجرای نمای رومی سیمانی که حتما باید رعایت شوند
نمای ساختمان همواره در معرض شرایط جوی از جمله باد و باران قرار می گیرد و استفاده از مصالح نامرغوب، عمر مفید نما را کاهش می دهد. به همین منظور در هنگام محاسبه هزینه اجرای نما باید هزینه های مربوط به تعمیر و نگهداری نما را نیز در نظر گرفت.
در اجرای نمای رومی سیمانی به دلیل استفاده از سیمان سفید ، مقاومت در برابر آسیب ها بالا می باشد، اما به دلیل نوع بافت نهایی و رنگ سفید ، معمولا هر چند سال یکبار نیاز به رنگ آمیزی و یا تعمیر خواهد داشت.
زیرسازی نماهای رومی سیمانی در میزان زیبایی و کیفیت این نماها بسیار مؤثر است. به همین دلیل بهتر است برای اجرای نما از افراد متخصص و مجرب در این زمینه کمک بگیرید.
برای این که قیمت اجرای نمای رومی سیمانی کمتر شود، از افراد غیر متخصص و بی تجربه استفاده نکنید . زیرا این کار میتواند به چند برابر شدن هزینههای نماسازی منجر شود.
مراحل اجرای نمای رومی سیمانی
نمای رومی سیمانی در پنج مرحله زیرسازی ، اجرای ملات سیمان آستر و پودر سنگ ، قاب بندی و اجرای سیمان رویه ، بندکشی و سنباده زنی و در نهایت نصب مجسمه، نرده و سرستون ها انجام می شود که در ادامه به تشریح آنها پرداخته شده است.
زیرسازی نمای رومی سیمانی
زیرسازی نما در واقع عملیاتی است که باید برای اجرای برخی از نماها به کار برده شود. زیر سازی نما درواقع بستری است که می توانید با توجه به طرح معمار، نمای طراحی شده را اجرای کنید. به طور معمول اجزای اصلی شاسی نما از نبشی، رابیتس، قوطی، میلگرد و گاهاً مقاطع IPE و ناودانی تشکیل شده است
مانند اجرای هر نمایی ، اولین مرحله در اجرای نمای رومی سیمانی ، مرحله زیرسازی است. صاف و شاقولی بودن سطوح در اجرای نمای سیمانی اهمیت ویژه ای دارد.
چون هر ناصافی پس از ماله کشی سیمان مشخص خواهد شد. لازم است از طریق شاسی کشی فلزی و استفاده از توری رابیتس ، سطح زیرکار نما را ایجاد کرد.
زیرسازی نمای سیمانی از رابیتس، میلگرد و قوطی های فلزی تشکیل شده است که درواقع مخلوطی از ملات سیمان و پودرسنگ بر روی رابیتس پخش شده و نما را تشکیل می دهد. این نوع نما می تواند در رنگ های مختلفی اجرا شود و معمولا زیر سازی نمای سیمانی را برای اجرای طرح های خاص و متنوع استفاده می کنند.
اما در زیرسازی نمای رومی به دلیل طرح های هندسی و قوس داری که در این نما وجود داشته است، اجرای زیرسازی نما رومی را مقداری دشوارتر می کند. شاسی کشی نمای رومی باید توسط افراد متخصص و ماهر انجام شده و حتما در اجرای المان های نگه دارنده قائم دقت کافی به عمل آید. چند نمونه از مواردی که در شاسی کشی نما باید رعایت شود.
اجرای ملات سیمان آستر و پودر سنگ نمای رومی سیمانی
در مرحله دوم اجرای نمای رومی سیمانی و بعد از اجرای رابیتس، کروم بندی ها اجرا میشوند. سپس روی توری ها با ملات پوشانده می شود.
با توجه به مقاومت بسیار مناسب پودر سنگ و سیمان سفید برای اجرای نمای رومی و قیمت تمام شده پایین این مصالح ، بکارگیری نمای رومی نسبت به سایر نماها اعم از شیشه ای و آجر نما و سنگ بسیار به صرفه می باشد.
ملات مورد نظر ترکیبی از سیمان و پودر سنگ است و بستری برای چسباندن ملات ماسه سیمان و لایه اصلی نمای رومی ایجاد می کند. این مرحله بسیار مهم است و اگر توسط استادکار ماهر انجام نشود، نمای رومی سیمانی پس از مدتی ترک بر می دارد.
نکته: ملات اندود آستر برای اندود کاری بر روی دیوارها و پارتیشن هایی که از مصالحی مثل آجر ، بلوک سیمانی ، بلوک لیکا ، بلوک بتن سبک گازی و مصالحی از این قبیل ساخته شدند به عنوان لایه اول و آستر استفاده می شود و سطح زیر کار را برای اجرای عملیات بعدی آماده می کند و این ملات ها سطح زیر کار را با لایه صاف و تراز شده پوشش می دهند .
قاب بندی و اجرای سیمان رویه نمای رومی
قاب بندی در اجرای نمای رومی سیمانی با استفاده از شیشه هایی به عرض ۱/۵ سانتیمتر انجام می شود. بعد از شیشه گذاری قاب ها با ملات مخلوط از پودر سنگ، سنگ ریز شماره ۱ و سیمان سفید پر می شوند.
برای ایجاد چسبندگی مناسب ملات سیمانی به سطح نما ، قبل از سیمان کاری سطح زیرین مرطوب می شود. بعد از سیمان کاری به مدت یک هفته و روزانه دو بار، سطح سیمان کاری شده باید آب داده شود تا ترک برندارد.
بندکشی و سنباده زنی نمای رومی سیمانی
در این مرحله شیشه ها را از سطح نما جدا کرده و شیارها را با پودر سنگ و سیمان سفید بندکشی می کنند. سپس سطح نما با استفاده از سنباده صیقل داده می شود.
در اجرای نمای رومی سیمانی ، در صورت درخواست کارفرما، مواد نانو آب گریز و مواد ضدآب روی نما به وسیله پمپ بادی پاشیده می شود و یا با قلم مو بر روی سطح اعمال می گردد. نمای شسته رومی یکی دیگر از انواع نمای رومی سیمانی است که تفاوت آن با نمای سیمان سفید در استفاده از پودر سنگ و سنگ ریزه است. در این نوع نما ، لایه نهایی پس از اجرا با آب شسته می شود تا سنگریزه ها نمایان شود. نمای شسته رومی ، ظاهری کرم رنگ و سطحی زبر و خشن دارد.
اجرای نمای رومی سیمانی ساختمان در تهران
گروه سیمانکاری نمای ساختمان کیان نما مجری طراحی و اجرای تخصصی نمای رومی و سیمانی و سیمان کاری سفید کاری دیوار چینی کاشی سرامیک کف به مدیریت آقای محمد رضا زاده آماده اجرای انواع نمای رومی و نمای رومی سیمانی ساختمان می باشد.
قیمت نمای سیمانی رومی ساختمان
برای کسب اطلاعات بیشتر و قیمت دقیق نمای سیمانی رومی ساختمان و مشاوره با شماره زیر از گروه سیمانکاری کیان نما تماس حاصل نمایید:
شماره های تماس:
۰۹۱۲۹۴۰۴۰۵۴
۰۹۱۲۴۳۸۷۶۶۵
اجرای نمای شسته نمای رومی نماکاری نمای مدرن سیمانی ساختمان قیمت نمای سیمانی نماکاری سیمانی کلاسیک نمای کلاسیک سیمانکاری نمای ساختمان اجرای نمای سیمانی
لطفا دیدگاه خود را وارد نمایید.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز با * علامتگذاری شدهاند
0 دیدگاه