آب بندی نمای ساختمان و روشهای اجرا
خدمات آب بندی نمای ساختمان به منظور جلوگیری از نفوذ آب باران و برف و افزایش دوام، حفظ تمیزی و صرفهجویی در مصرف انرژی انجام میشود. ورود نم و آب به بدنه ساختمان باعث تخریب دیوارهای داخلی و خارجی میگردد. درزبندی و آب بندی نما ، آسیب های ناشی از فرسایش به وسیله آب و هوا را بر روی ساختمان به میزان بسیار زیادی کاهش می دهد.
آب بندی نماهای سیمانی ، آجری و سنگی
نفوذ رطوبت در نماهای سیمانی ، آجری و سنگی معمولا مربوط به ترک هایی می باشد که در سطح نما به وجود آمده است. این ترک ها که می توانند به سبب بندکشی نامناسب ایجاد شده باشند، موجب نفوذ رطوبت و در نتیجه نم کشیدن و شوره زدن بنای ساختمان می گردند.
جهت آب بندی نمای سیمانی ، آجری و سنگی از مصالح ساختمانی متفاوتی با پایه سیلیکون و پلی یورتان استفاده می شود. به طوری که ابتدا اطراف قسمت آسیب دیده، تراشیده شده، سپس با این مواد پوشانده می شود.
برای ترمیم بندکشی نمای ساختمان هم از همین مصالح ساختمانی استفاده می شود که با توجه به خواص فیزیکی که دارند، در ابتدا ترک های مویین نما را پر کرده، سپس لایه ای مقاوم در برابر رطوبت در سطح نما ایجاد می کنند.
مشاهده مقاله نمای رومی سیمانی از معرفی تا اجرا
انواع سطوح قابل آب بندی نما برای پوشاندن درز
- آب بندی نمای سنگی
- آب بندی نمای کامپوزیت
- آب بندی نمای سیمانی
عدم آب بندی کردن نمای ساختمان
خطرات اب بندی نکردن دیوار تخریب شدن پس از نفود اب است. از جمله خطراتی که در اثر آب بنذی نکردن نما وجود دارد عبارتند از :
- دیوار اگر اب نفوذ کند صدرصد پس از چندین سال پوک و خراب خواهد شد.
- خط ریزش دیوار (دیوار ممکن است با تمام کلفتی و سفتی ریزش کند . )
- ایجاد شدن ترک های عمقی و عظیم درون دیوار ساختمان.
آب بندی نمای ساختمان چیست و چه مزایایی دارد؟
آب بندی نمای ساختمان اقدامی است که با هدف جلوگیری از نفوذ رطوبت به درزها و ترکهای نما صورت میگیرد. در مواقعی که مصالح نمای ساختمان نسبت به آب حساس باشند و یا به هر دلیلی در گوشه و کنار بنا ترک و درزهای متعددی به وجود آمده باشد، آببندی نما ضرورت پیدا میکند تا از تغییر ظاهر ساختمان، نشت آب به فضای داخل، تبله کردن گچ روی دیوار و خیس شدن لوازم منزل جلوگیری به عمل آید.
مزایای آب بندی نمای ساختمان را در ادامه به طور مختصر بیان می کنیم.
پیشگیری از خسارات ناشی از رطوبت
رطوبت به ویژه شهرهای شمالی کشور به راحتی از طریق درزهایی که به تدریج در سازه ایجاد شده به درون راه مییابد. این رطوبت علاوه بر تخریب تدریجی مصالح، میتواند باعث خوردگی فولاد، کاهش مقاومت اسکلت و خسارتهای مهم در سازه شود.
با آببندی کردن نما میتوان از این اتفاق و حوادث ناشی از آن جلوگیری کرد.
جلوگیری از اتلاف انرژی
میزان اتلاف انرژی از طریق درزهای ساختمانی در کشور ما بسیار بالا است و با استفاده از روشهای آببندی میتوان تا حد زیادی در مصرف انرژی و هزینههای مربوط به آن صرفهجویی کرد.
تمیزی و زیبایی ظاهری ساختمان
تمیز نگهداشتن نمای ساختمانهای بهویژه ساختمانهای بلند از آلودگی، کاری سخت و پرهزینه است. معمولا این آلودگیها در درز و شکافهای نما تجمع میکنند و تمیز کردن آنها به راحتی ممکن نیست. بنابراین بهتر است از روشهای آببندی نما جهت تمیز نگهداشتن ظاهر ساختمان به مدت طولانی، استفاده کرد.
برخی از روشهای آب بندی نمای ساختمان
در نمای ساختمان از متریالهای متنوعی همچون شیشه، مصالح کامپوزیت، فلز، سیمان، سنگ، آجر و … استفاده میشود. هر روش آببندی علیرغم این که میتواند برای نوع خاصی از مصالح اثربخش باشد، برای گروه دیگری از مواد کارایی لازم را ندارد. برخی از رایجترین روشهای آب بندی نمای ساختمان متناسب با نماهای موجود عبارتند از:
- استفاده از آبگریزکننده پایه آب
- استفاده از آبگریزکننده پایه حلال
- استفاده از رنگ مخصوص آببندی نما (رنگ مخصوص آببندی از پوسته شدن و ريزش نما جلوگيري میکند و به ايجاد پوشش لایهای روي سطوح کمک میکند. رنگهای ضد آب، رنگهای اکریلیک، رنگ چوب، پوششهای ضد آب بتن و … از محصولاتی هستند که میتوان در نماهای مختلف چوب، سیمان، فلز، آجر و … از آن استفاده کرد.)
- استفاده از چسب پلی اورتان و انواع (چسب z90-چسب کاشی و یا انتیک- چسب بتن- چسب اکواریوم- چسب تیوپی- چسب یک دو سه- رنگ آکریلیک مخصوص نقاشی نما)
قیمت آب بندی نمای ساختمان
آب بندی نمای ساختمان میتواند در راستای اهدافی همچون حفظ کیفیت مصالح، افزایش ایمنی، بهینهسازی مصرف انرژی و کاهش هزینههای جانبی انجام شود.
تعیین قیمت برای آب بندی نمای ساختمان تابعی از تمام معیارهای مختلفی است. از جمله این معیارها عبارتند از: جنس نمای ساختمان، کیفیت ماده ی انتخاب شده برای آب بندی نما و میزان پیچیدگی اجرای کار، همگی در تعیین قیمت تمام شده ی آب بندی نمای ساختمان تاثیر گذار هستند .
اجرای نمای شسته نمای رومی نماکاری نمای مدرن سیمانی ساختمان قیمت نمای سیمانی نماکاری سیمانی کلاسیک نمای کلاسیک سیمانکاری نمای ساختمان اجرای نمای سیمانی
لطفا دیدگاه خود را وارد نمایید.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز با * علامتگذاری شدهاند
0 دیدگاه