نمای سیمانی یا سنگی؟ مقایسه ای تخصصی از نگاه یک مجری با تجربه نما
نمای سیمانی یا سنگی؟ مقایسه ای تخصصی از نگاه یک مجری با تجربه نما
وقتی صحبت از زیبایی و دوام نمای ساختمان به میان میآید، همیشه یک سؤال اساسی ذهن کارفرماها را درگیر میکند: کدام نما بهتر است؟ نمای سیمانی یا سنگی؟ در این مقاله از نگاه یک متخصص نماکاری با بیش از 14سال تجربه، تفاوتها، مزایا و معایب این دو نوع نما را بررسی میکنیم تا شما بتوانید تصمیمی آگاهانه و اصولی برای پروژهی خود بگیرید.
نمای سنگی از سنگهای طبیعی یا فرآوریشده (مانند تراورتن، گرانیت، مرمر و …) تشکیل میشود که با اسکوپ و ملات به بدنه متصل میشوند.
” در نماهای فلت و صاف اجرای سنگ به نسبت اجرای سیمانی تفاوت آنچنانی ندارد به خاطر اینکه معادن سنگ ایران زیاد است و دسترسی راحت و منبع فروش سنگ زیاد است شاید به راحتی بتوان بک نمای فلت و صاف اجرا کرد. اما از معایب اجرای نمای سنگی میتوان به این اشاره کرد: بعد از چند سال در صورت کثیفی نما و یا دلزدگی نما امکان تغییر ندارد و نقطه قوت آن رنگ لازم ندارد و نگهداری نسبت به نمای سیمانی راحت تر است و قابل شستشو است .مورد بعدی افتادن سنگ نما ( انقباض و انبساط بر اثر دما و همین باعث می شود که هرگونه اسکوپی نتواند جلوی افتادن سنگ را بگیرد). وزن کلی ساختمان را بالا می برد. (وقتی که سنگ روی هم سوار می شود هم وزن خود سنگ بالاست و هم دوغاب پشت سنگ و همه اینها باعث فشار بیشتر سنگهای بالا روی سنگهای پایینی است) بنابراین باعث فشار روی کل ساختمان و هم فشار نقطه ای روی برخی از سنگ های نما می شود. اجرای نما سرعت پایینی دارد.” (محمد رضا زاده- پیمانکار و مجری نما)
بخش هایی از توضیحات آقای رضازاده مجری نما درباره نمای سنگی:
نمای سیمانی و مزایای آن
در مقابل، نمای سیمانی حاصل ترکیب ماسه، سیمان و آب است که به صورت لایهای روی سطح اجرا میشود. گاهی نیز با رنگ، چسب بتن یا الیاف تقویت میگردد تا ظاهر و دوام بهتری داشته باشد.
” وزن نمای سیمانی روی کل اسکلت و استخوان بندی ساختمان پخش می شود. هیچگونه بار اضافه روی نقطه ای از نما متمرکز نمی کند چون به روش پاششی سیمان روی نما قرار می گیرد. نمای سیمانی یک مزیت خیلی خوبی که دارد این است که بعد از حدود ده سال یا کمتر و بیشتر می توانید با طبف رنگی یا همان رنگ قبلی روی نمای قدیم، نمای جدید را اجرا کرد. سرعت اجرای نما بالا است. امکان اجرای ظریفکاری روی نمای سیمانی وجود دارد و طرح های زیبایی می توان ایجاد کرد. هزینه اجرای نما روی نماهای رومی کلاسیک با سیمان قابل مقایسه با سنگ نیست. از ایرادات نمای سیمانی میتوان ایجاد ترک روی نمای سیمانی اشاره کرد (که البته راهکارهایی هم دارد. با اینحال حتی اگر ترکهایی ایجاد شود به سادگی قابل رفع شدن است.)” (محمد رضا زاده- پیمانکار نما)
بخش هایی از توضیحات آقای رضازاده مجری نما درباره نمای سیمانی:
نمای سنگی: اجرای سنگ زمانبرتر است و به نیروهای ماهرتر نیاز دارد. قیمت تمامشده نیز بالاست. علاوه بر هزینه سنگ، باید هزینه اسکوپگذاری، ملات، داربست ایمن و حمل سنگ در نظر گرفته شود.
نمای سیمانی: بهطور کلی، سرعت اجرای بیشتری دارد و هزینه مصالح و نیروی انسانی پایینتر است. برای پروژههای اقتصادی یا پروژههای با طراحی مدرن مینیمال، گزینهای مقرونبهصرفه است.
اجرای نمای سیمانی برای ساختمانهای انبوهسازی یا دولتی بسیار رایج است، چون کنترل هزینه اولویت دارد.
تفاوت در سبک و طراحی نمای سیمانی و سنگی
نمای سنگی: مناسب برای سبکهای کلاسیک، نئوکلاسیک، رومی و حتی مدرن لوکس. بازی با نور، حجم و فضا در سنگ بهتر انجام میشود.
نمای سیمانی: بیشتر در نماهای مدرن و صنعتی استفاده میشود. امکان اجرای خطوط تیز، طرحهای خاص و بافتهای متنوع از مزایای آن است. در صورتی که بخواهید ظاهر آن شبیه سنگ شود، میتوان از طرحهای سیمان شسته یا سیمان سفید استفاده کرد.
تعمیر و نگهداری نماهای سنگی و سیمانی
نمای سنگی: مقاومت بالا در برابر آلودگی و شستوشو. اگر بهدرستی اسکوپ شده باشد، نیاز به تعمیر نخواهد داشت.
نمای سیمانی: ممکن است در طول زمان ترک بخورد یا دوده و آلودگی جذب کند. ولی تعمیر آن سریع و کمهزینه است.
نتیجهگیری: کدام نما برای شما بهتر است؟
معیار
اگر اولویت شماست…
پیشنهاد ما
دوام و مقاومت بلندمدت
طول عمر، مقاومت بالا
نمای سنگی
هزینهی کمتر
بودجه محدود
نمای سیمانی
ظاهر کلاسیک یا لوکس
سبک رومی یا سنگی
نمای سنگی
طراحی مدرن و سریع
خطوط ساده، اجرای سریع
نمای سیمانی
تعمیرپذیری
امکان بازسازی آسان
نمای سیمانی
اگر بهدنبال نمایی لوکس، ماندگار و ارزشافزا برای ساختمان خود هستید و هزینه برایتان مانع نیست، نمای سنگی را انتخاب کنید. اما اگر بودجه محدود دارید یا میخواهید نمایی مدرن، ساده و اقتصادی داشته باشید، نمای سیمانی همچنان یکی از بهترین گزینههاست—به شرطی که بهدرستی اجرا شود.
گروه سیمانکاری کیان نما، با بیش از پانزده سال تجربه، آماده همکاری با عزیزان در تمامی نماهای مختلف سیمانی می باشد. شماره های تماس: 09129404054 – 09124387665
دلیل اصلی رضایت مشتریان کیان نما، شفافیت در قیمتگذاری و روند کار اجرایی نماکاری ساختمان است.
درباره محمد رضا زاده اسبفروشانی
محمد رضا زاده اسبفروشانی هستم. مدیر سایت کیان نما. سابقه اجرای انواع نماهای سیمانی نظیر نماهای رومی، کلاسیک و مدرن، شسته، انواع طرح های برش سیمانی، طرح سنگ، چوب، آلاچیق و آبشار و کلیه طرح های مربوط به سیمان را دارم.
لطفا دیدگاه خود را وارد نمایید.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز با * علامتگذاری شدهاند
0 دیدگاه