۱- دیوار چینی در ساختمان
مواردی که در هنگام دیوارچینی حتما باید رعایت شود را در ادامه بیان کرده ایم . دیوارها ساختار اصلی و بیرونی سازه را تشکیل داده و بخشهای داخلی را از هم جدا میکنند. انواع مختلفی از دیوارها وجود دارند که با نامهای دیوار باربر، غیرباربر، سازهای و دیوارهای زیرزمین و شالوده تقسیمبندی میشوند. هر کدام از این دیوارها را میتوان با مصالح مختلفی مثل آجر، بتن، گچ و…، ساخت.
دیوار چینی چیست ؟
دیوار چینی یکی از مراحل ظاهراً ساده اما بسیار مهم در اجرای ساختمان است که نیاز به دقت زیادی در انجام دارد. با توجه به تجربه زلزله های اخیر و خسارات مالی و جانی ای که از تخریب همین دیوارها وارد شد می توان به اهمیت این بخش از عملیات اجرای ساختمان پی برد.
همچنین عدم توجه به جزییات معماری از جمله : همباد بودن ، ریسمانی ، شاقولی و گونیا بودن دیوارها در زمان نازک کاری می تواند موجب نازیبایی و افزایش هزینه ها گردد .
هدف از دیوار چینی
هدف از دیوار چینی جدا کردن قسمتهای مختلف یک سازه و ایجاد فضاهایی با کاربریهای مختلف است. کیفیت این عملیات به عوامل مختلفی از جمله کیفیت مصالح مصرفی، نحوه انجام کار، کیفیت سیستم سازه بستگی دارد.
در صورت انجام غیر اصولی دیوار کشی خانه، مشکلات فراوانی در آینده از جمله عدم مقاومت کافی در زمین لرزه و آتشسوزی، عبور دادن سروصدا و مشکلاتی در نازک کاری به وجود میآید.
مراحل دیوارچینی یا دیوار کشی
مراحل دیوار چینی را در ادامه به صورت مختصر بیان می کنیم.
- چیدن دیوار آجری از گوشه ها (رگه چینی): روش های نقطه برداری، خط زنی و گچ ریزی برای اطمینان از صحت کاری که می خواهیم انجام دهیم وجود دارد. ابتدا بدون قرار دادن هیچ ملاتی، آجرها را بین دو ستون قرار دهید. از خط ریسمان برای کشیدن خط راهنمای مستقیم در آجر بیرونی بین دو آجر استفاده کنید.
- تهیه ملات: سپس پنج سهم از ماسه و یک سهم از سیمان را مخلوط کنید. پس از بدست آوردن پودر جامد یکدست، یک گودال داخل آن ایجاد کنید. آب به آن اضافه کنید و هم بزنید. افزودن آب را تا جایی ادامه دهید که یک ساختار نرم و یکدست بدست آید. بافت مواد نباید بیش از حد شل باشد.
- خیساندن آجرها: خیساندن بلوک قبل از بکاربردن آن امری ضروری و مهم است. خیس کردن آن ها قبل از ملات کشیدن، جذب شیره بلوک و آب ملات را به حداقل می رساند. بنابراین، سوختن و شکستگی ملات اتفاق نمی افتد.
- گذاشتن اولین دور بستر ملات: در مرحله اول یک الی دو سانتی متر از ملات را به خط راهنمای مورد نظر اضافه کنید. از یک طرف شروع کنید و آجر را بچینید. پس از آن که ردیف اول آجر را چیدید به آن ضربه بزنید تا در بستر قرار بگیرد. در ردیف های بعدی پس از ملات کشیدن آجر را در یک خط صاف قرار دهید. این فرایند را ادامه دهید تا به ارتفاع مورد نظر برسید.
- شمشه گذاری: برای این کار باید دو شمشه به دو طرف دیواری که میخواهیم بکشیم وصل کنیم. این شمشه ها با گچ به سقف و زمین وصل می شوند. سپس با ریسمان تراز شده و مراجل بعدی انجام می شود.
- ایجاد ستون های آجری: در محل هایی که می خواهید ستون ایجاد کنید، دو آجر عمود بر هم بگذارید. همان طور که یک ردیف آجر اضافه می شود، افزودن دو آجر عمود بر هم را ادامه دهید. زیرا ستون باید حداقل یک ردیف بالاتر از ردیف آجرهایی که میچینیم باشد.
- بریدن آجرها: هنگام ساختن ستون ها، نیمی از آجر اضافی است که باید در هر دوره پس از محکم شدن، بریده شوند. برای ایجاد برش، یک آجر در کنار آن قرار دهید. تکیه گاه را در نقطه شکاف قرار دهید و و با چکش به سر آن بکوبید. نیمه آجر باید با حرکت اول جدا شود.
- ستون ها را یک دور جلوتر از آجر بچینید. ارتفاع ستون ها حداقل باید یک ردیف بیش تر از ردیف آجرها باشد. حین ساخت ریسمان را پس از پایان هر ردیف به ردیف بالاتر منتقل کنید. ریسمان باید روی ملات بالایی قرار بگیرد. برای اطمینان از صحت کار دقت کنید که انتهای هر آجر باید در مرکز آجر زیرین خود باشد.
- از ضخامت ده میلی متری ملات در ارتفاع و طول اطمینان حاصل کنید. اتصالات عمودی و افقی ملات باید حتما ارتفاع ده میلی متری داشته باشند.
- قرنیس به دیوار اضافه کنید. ممکن است وقتی ارتفاع ستون ها به حد مشخصی رسید، بخواهید قرنیس به دیوارها اضافه کنید. این کار را می توان با افزودن یک ردیف آجر از کناره به ملات انجام دهید و سطح کار را زیباتر کنید.
- ملات نهایی را در بسترها بزنید.به منظور پایان کار، ملات اضافی را در فاصله های بین آجرها بزنید و آن را با درزگیر آجر به همه قسمت ها بزنید. از خطوط افقی شروع کنید و به طور عمودی به پایان برسانید. زیرا حذف ملات اضافی از این روش ساده تر است.
- محیط را تمیز کنید.در نهایت یک برس روی دیوار تمام شده بکشید. هر ملاتی که روی زمین ریخته یا اتفاقی به دیواره ها ریخته است را قبل از خشک شدن پاک کنید. می توانید از آب برای شستن زمین استفاده کنید اما دقت کنید که آب از دیواری که تازه ساخته اید دور بماند.
نکاتی که باید در دیوار چینی حتما رعایت شود
مرحله دیوار چینی در ساخت سازه اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا دیوارها یکی از مهمترین بخشهای ساختمان هستند که وظیفه انتقال بار به زمین، تحمل وزن سازه و جلوگیری از ریزش آوار را برعهده دارند.
۱- ماسه ای که برای دیوار چینی استفاده می شود
ماسه ای که برای دیوار چینی استفاده می شود نباید خاکی باشد و سوز داشته باشد و همچنین نباید دارای دانه های درشت باشد. به خاطر به هم ریختن چیدمان آجرها یا بلوک و یا بزرگ کردن بند آنها.
۲- میزان سیمانی که باید به ملات دیوارچینی اضافه کرد
به ازای هر چهار پیمانه ماسه باید یک پیمانه سیمان اضافه کرد. مثلا ۴ فرغون ماسه و یک پاکت سیمان ۵۰ کیلویی.
۳- آب دادن به سفال و یا آجر
آب دادن به سفال و یا آجر محلی که می خواهید اجرا کنید به خاطر ربودن گرد و خاک و بر طرف کردن تشنگی سفال آجر. هنگامی که سطح دارای گرد و خاک باشد و یا سفال یا بلوک، مانع چسبیدن ملات به خود می شود و اگر سفال یا آجر تشنه باشد آب ملات را زود جذب می کند و مانع سفت شدن آن می شود.
۴- نصب وال پست
وال پست نقش خیلی مهمی در مهار دیوار در برابر زلزله و لرزه های احتمالی دارد و اکثرا در ماههایی که دیوار تمام می شود و هیچ گونه مهاری وجود ندارد، نصب وال پست و درگیر کردن دیوار با آن بهترین و مناسب ترین روش است.
۵- شاغل (شاغول) کردن دیوار
برای شاغل کردن دیوار می توان از دو شمشه کمک گرفت. یکی در ابتدای دیوار و یکی در انتها و هر دو را شاغل کرد. و همچنین می توان از وال پست نصب شده کمک گرفت.
۶- گونیا کردن دیوار
گونیا کردن دیوار در دیواره استخرها و سرویس ها خیلی مهم است و باید از فریم در ورودی کمک گرفت و نسبت به آن گونیا فضای موجود چرخاند.
۷- بند ها نباید روی هم قرار بگیرند
بندهای قائم سفال، بلوک یا … نباید روی هم قرار بگیرند به خاطر پخش فشار موجود و جلوگیری از ترک خوردگی
۸- اندازه ضخامت ملات بین سفال، بلوک
ضخامت ملات نباید کمتر از یک و نیم سانت باشد این کار باعث می شود چسبندگی به حداکثر برسد و دیوار مقاومی شاهد خواهیم بود.
۹- آب دادن به دیوار
بعد از اینکه دیوار اجرا شد حداکثر تا یک روز دیگر باید به دیوار آب داد تا با جذب آب به مقاومت خود بیافزاید (این یکی از مهمترین مراحل در کل موارد بتنی می باشد که باید حتما جدی گرفته شود.)
اجرای نمای شسته نمای رومی نماکاری نمای مدرن سیمانی ساختمان قیمت نمای سیمانی نماکاری سیمانی کلاسیک نمای کلاسیک سیمانکاری نمای ساختمان اجرای نمای سیمانی
لطفا دیدگاه خود را وارد نمایید.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز با * علامتگذاری شدهاند
0 دیدگاه