۲- شاسی کشی یا زیرسازی (کاذب کاری)
مواردی که در هنگام شاسی کشی باید رعایت شود را در ادامه بیان کرده ایم .
اصول و قواعد مهندسی بسیار مهم و دقیقی وجود دارد که توجه به آنها میتواند شاسیکشی ساختمان شما را سادهتر کند و دوام و هزینه تمام شده مناسب آن را به بهترین نحو تضمین کند
شاسی کشی یا زیرسازی (نبشی کشی یا آهن کشی) چیست؟
شاسی کشی یا زیر سازی و یا آهن کشی فرآیند زیر سازی در ساخت انواع سازه ها جهت جلوگیری از تخریب آنان در هنگام وقوع زلزله است. در عملیات شاسی کشی، دقت در طراحی و اجرا، بسیار حائز اهمیت است. زیرا این مرحله از کار بصورت زیر سازی انجام می شود و در صورت بروز هرگونه مشکل در آن، رفع ایرادات به وجود آمده ممکن نیست.
مواردی که در شاسی کشی نما باید رعایت شود
ما در نماها بعد از محاسبه ۳D و طرح ارائه شده و طبق دیتیل های ارائه شده از طرف مهندس معمار، یک سری حجم هایی داریم روی نما که باید اجرا شود.
در حجم های بالای ۵ سانت توصیه می شود که شاسی کشی یا کاذب کاری یا زیر سازی انجام شود. که به وسیله قوطی های با اندازه های مختلف طبق وزن سازه ای که قرار است شاسی کشی شود محاسبه می شود. قوطی و میلگرد و نبشی طبق وزن یا حجم بیرون آمدگی المانی که قرار است اجرا شود، محاسبه و خریداری می شود.
و بعد از آن در قست اجرا باید محارهایی از بتن یا داخل ساختمان گرفته شود . اگر از بتن محار بگیریم باید از بتن یا به وسیله پلیدهای گذاشته شده که قبل از شاسی کشی قرار داده ایم، استفاده کنیم و شاسی کشی را انجام دهیم. و یا اگر چیزی نداریم که بتوانیم از اون محار بگیریم، کلا دیوار رو با مته سوراخ کنیم تا از پشت دیوار محار بگیریم و پیچ و رول پلاکی نصب کنیم و سازه خود را شکل بدهیم. در همه جای ایران این مرحله با آهن کشی و شاسی کشی و نصب میلگرد و … انجام می شود و حجم ها نسبت به دیتیل های اجرایی انجام می گردد. ولی همیشه دو سانت و نیم نسبت به دیتیل کامل شده عقبتر خواهد بود.
ما دو نوع دیتیل داریم که مهندس ارائه میدهد، دیتیل جوشکاری و دیتیل سیمانکاری. دیتیل جوشکاری هر شکست و برگشت و کنج و … دو سانت عقبتر خواهد بود، یعنی دو سانت فضا رو عقبتر می گیرن تا ملات خور داشته باشد. و در اون دو سانت جوشکاری می کنند و طبق همان جوشکاری که انجام شده دو سانت و نیم ملات زده می شود و سپس پوشش داده می شود و کارهایی سیمانی طرح هم ایجاد می گردد.
بعد از جوشکاری یک مرحله دیگر هم داریم که شامل همین مرحله زیرسازی است باید رابیتس بسته شود(اکثرا رابیتس ۱۳ کانال لستفاده می شود) و رابیتسها را به صورت دو لایه عمودی و افقی می بندند.
در نماهای کلاسیک و نماهای رومی در هر مرحله در کارهای سیمانکاری برای جلوگیری از ترک خوردگی و ریزش حتما باید دو تا رابیتس بسته بشه یعنی به صورت عمودی و افقی. در رابیتس عمودی، از ترک های افقی جلوگیری می کنیم و و اگر رابیتس افقی ببندیم از ترک های عمودی جلوگیری می کنیم. بنابراین به طور همزمان برای استحکام کار از رابیتسهای عمودی و افقی استفاده می شود .
اجرای جوشکاری مرحله دوم آن هست. و حتما باید در حجم های بالای ۵ سانت این مورد رعایت شود. چون بالای ۵ سانت سیمانکاری وزن بالارفته و خطر ترک خوردگی و لرزش و … هست.
نکات مهم در شاسی کشی نما
همانطور که قبلا هم گفتیم آهن کشی نمای ساختمان با عناوینی هم چون نبشی کشی و شاسی کشی نما در صنعت ساختمان سازی نیز معروف است. و در آن حتما باید
- نکته ۱ : البته تا حجم بالای ۵ سانت الی ۷ سانت با نحوی می توان اجرا کرد به این صورت که از میخ استفاده کنیم و سپس دور میخها سیم بپیچیم و حالت یکپارچگی ایجاد کرد تا ریزش و ترک نداشته باشد.
- نکته ۲: فرقی نمیکنه که نمای مدرن باشه یا کلاسیک وقتی نمای خامی را در نطر بگیرید به طور مثال اگر که قرار است که نمای الی روی اون اجرا بشه اون یک متری که بیرون زدگی داره حتما باید شاسی کشی شود.
- نکته ۳: اکثرا در شمال کشور یا بنادر و یا جاهایی که هوای شرجی دارن معمولا از نبشی استفاده می شود و از قوطی (به دلیل رطوبت) استفاده نمی شود.
- نکته ۴: حتما باید لحیم کاری به قدری باشد که سنگینی کار (سیمان) رو تحمل کند و از ترک خوردگی جلوگیری شود. تا به مرور زمان میلگردها آویزان نشود و شل نشود. در هنگام شاسی کشی نما باید تمام اتصالات زیر سازی به نما بررسی شود. در صورتی که اتصالات دچار شل شدگی باشند موجب بروز مشکلات عدیده ای خواهد شد.
- نکته ۵: استفاده از میلگرد در بسیاری از بخش های مختلف سازه موجب افزایش مقاومت آن خواهد شد. میلگرد ها با فاصله حداثر ۲۰ سانت از هم جایگذاری شوند و فاصله بین نبشی و سیمان باید حد استاندارد داشته باشد.
- نکته ۶: در عملیات شاسیکشی دقت و اندازهگیری در هنگام طراحی و اجرا بسیار مهم بوده، زیرا به دلیل زیرکار بودن این فرآیند بروز هرگونه خطا و ایراد میتواند عواقبی پر هزینه و غیر قابل جبران داشته باشد.
سفارش انجام شاسی کشی یا زیرسازی (کاذب کاری)
هموطنان عزیز جهت مشاهده پروژه های انجام شده توسط گروه نماکاری کیان نما از طریق لینک نمونه پروژه های اجرا شده کیان نما می توانید اقدام نمایید و جهت مشاوره تلفنی برای پروژه های خود و انجام شاسی کشی یا زیرسازی با شماره های زیر می توانید به طور مستقیم با ما در تماس باشید.
شماره های تماس:
۰۹۱۲۹۴۰۴۰۵۴
۰۹۱۲۴۳۸۷۶۶۵
اجرای نمای شسته نمای رومی نماکاری نمای مدرن سیمانی ساختمان قیمت نمای سیمانی نماکاری سیمانی کلاسیک نمای کلاسیک سیمانکاری نمای ساختمان اجرای نمای سیمانی
لطفا دیدگاه خود را وارد نمایید.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز با * علامتگذاری شدهاند
0 دیدگاه